Julefrikadeller

Skal der laves specielle frikadeller til jul, så er her et bud på julefrikadeller fra REMA 1000. De indeholder til og med nisseøl!

500 gram hakket svine- og kalvekød
50 gram sigtet hvedemel
2 store økologiske æg
2 dl sødmælk
1 dl nisseøl
1 løg, revet
1 fed hvidløg, revet fint
1/2 muskatnød, revet fint
1/4 bundt timian, hakket
1 spsk. salt
Friskkværnet peber

Kom det hakkede kød, revet løg, finrevet hvidløg, salt og peber op i en skål. Tilsæt mel og rør det hele godt sammen, gerne med håndmixer med dejkroge. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. Tilsæt nisseøl og hakket timian og rør videre. Mælken tilsættes lidt ad gangen, indtil farsen er lind.

Lad farsen hvile i en times tid i køleskab, og steg herefter frikadellerne i rapsolie på panden. De skal have ca. 5 minutter på hver side afhængig af hvor store du laver dem. God jul.

Kilde: REMA 1000's tilbusavis uge 50/2012

Ingen kommentarer:

Send en kommentar