Sesam frikadeller

Disse orientalsk inspirerede sesam frikadeller er godt krydrede. Et godt alternativ til de som vil prøve noget helt andet end de traditionelle danske frikadeller.

500 gram hakket svinekød, gerne 9-15% fedt
1 æg
½ dl rasp
1-2 tsk. salt
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. spidskommen
2 fed knust hvidløg
Friskkværnet peber

Rør først kødet med salt. Tilsæt herefter æg, rasp, salt, sesamfrø, koriander, spidskommen, hvidløg og friskkværnet peber. Rør farsen godt sammen. Den må ikke være mere blød end den kan holde formen på panden.

Frikadellerne steges i ca. 2 minutter på hver side ved høj varme varme, hvorefter de steges 3-4 minutter på hver side ved middel varme. Brug olie til stegningen.

Kilde: Føtex salgsavis uge 34/2011.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar