Sunde frikadeller med havregryn

Disse frikadeller er et sundere alternativ til de 'traditionelle' frikadeller, men smager stadig rigtig godt:

500 gram hakket svine- og kalvekød med max. 10% fedt
1 dl. havregryn
1 æg
2 dl. skummet- eller minimælk
1 løg, finthakket
Salt og peber efter smag

Bland kød, havregryn, æg, løg, salt og peber. Rør herefter mælken i lidt a gangen indtil farsen har den rette konsistens. Den færdigrørte fars stilles i køleskabet en halv times tid inden frikadellerne steges på panden med lidt olie.

8 kommentarer:

  1. De er rigtig gode med lidt pebermix i istedet for alm. kværnet peber - det giver en lidt mere krydret smag :)

    Carina

    SvarSlet
  2. Nu spørger jeg lige er i sikker på de er sunde ligesom hvis man skal tabe sig?

    SvarSlet
  3. Kan man lave dem i ovn ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Har endnu ikke prøvet at lave disse frikadeller i ovnen, hvilket naturligvis vil gøre dem endnu sundere.

      Del meget gerne resultatet med os, hvis du prøver det af. Tak :-)

      Slet
  4. Jeg rører speltmel i farsen, så bliver det lidt sundere.

    SvarSlet
  5. Hvad er forskellen mellem hvedemel, havregryn og speltmel? Jeg er÷ gluten. Hilsen Hanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Hanne.
      Det er vigtigt du bruger glutenfri havregryn,de to andre produkter indeholder gluten.

      Slet