Mors bedste frikadeller

Opskriften på frikadeller, som mor laver dem:

500 gram hakket kalv og flæsk
3 spsk. mel
1 æg
2-2½ dl. mælk
1 finthakket/revet løg
1-1½ tsk. salt
Groftkværnet peber
2-3 spsk. olie til stegning

Bland kød, mel, æg, løg, salt og peber. Rør herefter mælken i lidt a gangen indtil farsen har den rette konsistens. Den færdigrørte fars stilles i køleskabet en halv times tid, det giver det bedste resultat.

Frikadellerne steges ca. 5 minutter på hver side ved jævn varme.

12 kommentarer:

  1. De er rigtig nemme at lave & kan spices op med lidt krydderi, hvidløg, chili, diverse urter etc.

    SvarSlet
  2. Min søde kæreste & jeg laver dem nu!

    SvarSlet
    Svar
    1. Lyder godt Velbekomen jer skriv om de bliver gode.Mvh Richard

      Slet
  3. Hejsa. Bor i Irland,Fermoy by i Cork County og de har aldrig smagt frikadeller,selv min lokale slagter er gået helt i selvsving over dem og vil nu have mig til og levere frikadeller til hans forretning.Så tak for opskriften og hyg jer "derhjemme" Mvh. Brian J. Fermoy,Irland

    SvarSlet
  4. Velsmagende opskrift. En klassisk frikadelle uden så meget bøvl... Thumps up!

    SvarSlet
  5. Jeg bor ogsaa i Irland fortiden, og skal lave dem i home economics som et projekt. tak for opskrift

    SvarSlet
  6. Som person som lige er flyttet hjemmefra, så er det rart med en opskrift der fortæller en hvad der direkte skal i, og hvordan det gøres - Mit er i køleskabet nu, det får kun 15 min, fordi jeg sulten..
    Jeg har puttet lidt persille og chili i - Det bliver spændende!

    SvarSlet
  7. Sjovt med nogle stykker i Irland. Jeg bor i Skotland, Glasgow, og laver frikadeller til en buffet paa arbejdet, hvor alle medbringer mad. Jeg putter stegt bacon og revet ost i farsen. Det er noget jeg har laert fra en kamerat, og kan godt anbefales vil nogen vil proeve. Det er dog en noget mere usund version, men det er kun typisk for mad i Glasgow...

    SvarSlet
  8. Har nu aldrig fattet at samtlige opskrifter på frikadeller man finder hævder at de bare skal have 5 min på hver side ved jævn varme. steger altid mine frikadeller minimum 10-15 min på hver side. Det er trods alt svinekød og bør gennemsteges

    SvarSlet
  9. Majet goe, men prov osså mæ en smul spiskommen så blivr de super.
    hilsen Ali

    SvarSlet
  10. Jeg bor pa New Zealand nu og min nu familie skal prov vores elskede dansk ret!! yum yum og tak
    Philip

    SvarSlet